< < Önceki Sayfaya Dön
Benzer Ürünler
KEHRİBAR TAŞLI MÜHRÜ SÜLEYMAN VE KUN FEYEKUN GÜMÜŞ YÜZÜKE
KEHRİBAR TAŞLI MÜHRÜ SÜLEYMAN VE KUN FEYEKUN GÜMÜŞ YÜZÜKE
KEHRİBAR TAŞLI MÜHRÜ SÜLEYMAN VE KUN FEYEKUN GÜMÜŞ YÜZÜKE
KEHRİBAR TAŞLI MÜHRÜ SÜLEYMAN VE KUN FEYEKUN GÜMÜŞ YÜZÜKE

Kehribar Taşlı Mührü Süleyman Ve İsmi Vedud Gümüş Yüzük (H00327)

Marka : Vav Gumus
İndirim Oranı : %60 İndirim
Fiyat : ₺4.180,42(KDV Dahil)
İndirimli : ₺1.672,17(KDV Dahil)
₺157,99 'den başlayan taksitlerle
Yerli

Gümüş 925 Ayar
 Ağırlık 16,50 Gram

 

Yüzüğün üstünde Süleyman (AS) Mührü işlenmiş, Bir yanına Esma-i Hüsnadan Yâ Vedud diğer yanına Ayyıldız işlenmiş.

YA VEDUD


Allah Teâlâ, sâlih kullarını sever, sâlih kulları da Allah’ı sever. Sâlih kullarından râzıdır. Allah yaratılmış bütün varlıkların hayrını ister. Bu nedenle onlara ihsân ve ikrâmlarda bulunur. Sevilmeye en çok lâyık olan da O’dur. Her mü’minin hedefi Allah dostluğunu kazanabilmek olmalıdır. Bunun için her türlü fedakârlığa katlanmalıdır.


Bu isimden nasip alan kul, hem Allah adına herkesi, her şeyi sever; hem de herkes tarafından sevilir.

 

 

MÜHRÜ SÜLEYMAN NEDİR?

” Mühür kimdeyse Süleyman Odur "

İnanışa göre Hz.Süleyman’ (AS)ın emanetlerinin bulunduğu yerin daha sonra Haçlı Seferleri sırasında Kudüs’te arandığı, Tapınak Şövalyelerinin yerini bulduğu ve kutsal bazı emanetlerle Avrupa’ya döndükleri iddia edilmiştir. Kimileri kutsal kadeh Graal’ı, kimileri Felsefe Taşı’nı, kimileri ise Mühr-ü Süleyman’ı bulduklarını düşünmüşlerdir. Tapınak Süleyman’(AS)dan sonra yağmalanacaktır ancak o zamana kadar Hz.Musa (a.s) dan  beri nesilden nesile saklanan Hz. Musa’nın emaneti olan Ahid Sandığı’nı (orijinal Tevratın levhalar halinde içinde bulunduğu Tabut-i Sekine) muhafaza edecektir.

Günümüzde kabul gören sembol göğün ve yerin birleşimini gösterir. İki üçgenin biri göğe biri yere dönüktür. Sembol bir yönüyle insan varlığının maddi bedenini ve ruhunu, bundan oluşan bütünü, bir yandansa dişil ve eril prensipleri, maddi ve manevi değerlerin bütünlüğünü gösterir. Doğunun Yin ve Yang’ına benzer bir semboldür. Dünyaya giriş ve çıkış noktalarını temsil eder. Kimi farklı bakışlar ise şekilde iki piramit görür.

Özellikle Selçuklu dönemi paralarında ve eserlerinde sıkça kullanılan sembol artık günümüzün gerilimli dünyasında İslam ve Hıristiyan toplumlarınca terkedilmiş hatta anlamı bilinmediğinden bir çok tarihi eserde de tahrip edilmiştir.

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR