< < Önceki Sayfaya Dön
Benzer Ürünler
SELÇUKLU ARMALI ÜÇLÜ SET
SELÇUKLU ARMALI ÜÇLÜ SET
SELÇUKLU ARMALI ÜÇLÜ SET
SELÇUKLU ARMALI ÜÇLÜ SET
SELÇUKLU ARMALI ÜÇLÜ SET
SELÇUKLU ARMALI ÜÇLÜ SET
SELÇUKLU ARMALI ÜÇLÜ SET

Selçuklu Armalı Üçlü Gümüş Set (H00110)

Marka : Vav Gumus
İndirim Oranı : %60 İndirim
Fiyat : ₺4.479,02(KDV Dahil)
İndirimli : ₺1.791,61(KDV Dahil)
₺169,28 'den başlayan taksitlerle
Yerli

Gümüş 925 Ayar
 Ağırlık 40,00gram

SELÇUKLU ARMASI

Çift başlı kartal Doğu’yu ve Batı’yı temsil ederek, Selçuklunun hükmettiği alanları simgelemektedir. Çift başlı kartal Selçuklulardan önce ve sonra da birçok devlet tarafından kullanılmıştır.


Çift başlı kartal armasının kullanımı Roma İmparatorluğuna kadar götürülebilir. Öncelikle kent devleti olarak kurulan Roma, zamanla bilinen dünyanın büyük bir kısmına hakim oldu. Roma imparatorluğu bayrağında kartal sembolü bulunduruyordu. İmparatorluğun Doğu ve Batı olarak ikiye bölünmesinden sonra kartal sembolünü batı kısmı kullanmaya devam etti. Doğu Roma’da ise çift başlı kartal sembolükullanılmaya başlandı. Doğu Roma’nın yani Bizans’ın çift başlı kartalı kullanmasındaki amaç da kendini doğunun ve batının hakimi olarak görmesidir.


Türklerde gücü simgelediğine dair kayıtlar bulunmaktadır, “Ömer Hayyam’ın Nevruzname adlı eserinde çift başlı kartaldan bahsetmiştir. Burada muhteşem bir hayvan olarak bahsetmiştir. Kartal büyük bir hayvandır mesela çift başlı kartalın kargadan bir farkı olarak hal, hareket ,davranışları itibarı ile gücü sembolize etmiştir. Bundan dolayı da hükümdarlık alametlerinden birisi olarak bu şekli kullandıklarını görmekteyiz.

 

Bu sembolün Selçuklularda da kullanıldığını görüyoruz. Bunun Selçukluların bir hükümdarlık alameti olarak sürekli kullanıldığını söylemek bir tarihi yanılgıdan ibaret olur. Çünkü hükümdarlar değiştikten sonraki alametlerde değişiklikler görmekteyiz. Her zaman aynı alametlerin sonra gelen hükümdar tarafından da kullanılmadığını görmekteyiz. Mesela Selçuklularda geçmişte bayrakların üzerinde ok ve yayı görürken daha sonraki dönemlerde çift başlı kartalı görebiliyoruz”.


Günümüzde halen Erzurum, Konya ve Sivas gibi Selçukluya ev sahipliği yapmış bir çok kentte kullanılan bu simge aynı zamanda, İspanya, Arnavutluk, ABD, Almanya gibi bir çok ülkede kullanılıyor. Simge en belirgin şekilde Arnavutluğun, Karadağ ve Sırbistan’ın bayraklarında, Yunanistan’ın AEK futbol takımının armasında, Girne Amerikan Üniversitesinde kullanılıyor. Çift başlı kartal Polis Teşkilatımızın armasında da kullanılıyor.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR