Gümüşün Faydaları

Gumuş, Gümüşün Faydaları, Gümüş Nedir, Gümüş Takı, Gümüş Yüzük, Gümüş Kolye, Gümüş Bileklik, Gümüş Tektaş, Gümüş Beştaş

Gümüşün Faydaları

Gümüşün faydaları öyle yeni keşfedilmiş değil tarihte yüzyıllar öncesine gidersek gümüşe verilen değerin eski Mısır döneminden beri sürdüğünü söyleyebiliriz. Mısır ve Romalıların küçük yaraları ve kesikleri gümüş parçacıklarıyla tedavi ettiğini biliyor. Yine aynı dönemlerde varlık göstermiş medeniyetlerden Greek, Galyalı gibi topluluklarda, su veya başka birşey içtikleri bardakları bakterilerden temizlemek için gümüş kullandığı anlatılmaktadır. Mısır ve Roma krallarının  gümüş kaplarda su içtikleri ve su kablarının gümüşden idi çünkü gümüşün suyu saf tuttuğunu  biliyorlardı.

Veba Hastalığı Ve Gümüş

Veba salgınının Çin’de ortaya çıktığı, İpek Yolu’nu izleyerek 1346’da Kırım’a ve 1347’de Avrupa’ya ulaştığı kabul ediliyor. Veba, gemilerdeki farelerin üzerinde yaşayan pireler tarafından liman kentlerine taşınmıştı. Sicilya’ya 1347 yılının Ekim ayında gelen bir Ceneviz kadırgası hastalığı Akdeniz’e taşıdı. Başka bir Ceneviz kadırgası hastalığı, 1348’in Ocak ayında Venedik’e bulaştırdı. Piza’ya yanaşan bir Ceneviz gemisi, vebayı kuzeydeki kentlere yaydı. İtalya’ya sokulmayan bir Ceneviz gemisi ise Fransa’da Marsilya limanına girip vebayı Fransızlar’a bulaştırdı. Salgın İspanya, Portekiz ve İngiltere’ye de sıçradı. Almanya ve İskandinav ülkelerine ulaşan salgın, 1349’da Norveç’te görüldü. İzlanda Adası’na ulaşamayan salgın 1351’de Rusya’yı etkisi altına aldı.

Avrupa’yı kasıp kavuran ve Avrupa nüfusunun 3/1’inin hayatını kaybettiği söz konusu kara vebadan sadece çingeneler etkilenmemişti! Çingenelerin tedavi amacıyla gümüşü küçük partiküllere ayırıp açık bir damardan vücuda verdikleri biliniyordu. Partiküller kan dolaşımı sayesinde bütün vücuda yayılıp bakteri ve virüsleri yok ettiği biliniyor.

Bugün gümüş, neredeyse enfeksiyon kontrolünün kritik olduğu her yerde, bandajlardan yanık tedavisinde kullanılan ilaçlara kadar sağlık ürünlerinde çok geniş spektrumda antimikrobiyal özelliliğinden dolayı kullanılmaktadır.

Gümüş, yüzde 95’den daha fazla oranda kızıl ötesi ışınları yansıtır. Gümüşle temas eden radyoaktif enerjinin yüzde 95 i kaynağa geri döner. Yani gümüş radyasyona karşı da oldukça etkilidir.

Gümüş, Sedef, şeker, mayasıl, kaşıntı, ayak kokusu gibi birçok rahatsızlığa da iyi geliyor. Yeni hücrelerin çoğalmasını destekleyerek yaraların iyileşmesini hızlandırıyor. Ayrıca Kolloidal Gümüşün HIV virüsünü bir kaç dakika içinde yok ettiği ile ilgili araştırma Dr Xiaojian Yao tarafından “Nanoteknoloji 2012 International Journal”da yayımlanmıştır.

Gümüş Barındıran Besin

Ceviz gümüş barındıran tek üründür. Bu bilgiler doğrultusunda ceviz tüketmeyi ihmal etmeyin deriz. Zira sizi pek çok mikroptan koruyacaktır. Yine gümüş madeninden üretilen aksesuarlar sizi radyasyona ve dışarıdan gelebilecek tüm mikroorganizmalara karşı korumaktadır. Siz www.vavgumus.com 'a gelin sağlığınızın için ve tarzınızın uygun şık bir gümüş aksesuarının sahibi olun.

Etiketler: Gumuş, Gümüşün Faydaları, Gümüş Nedir, Gümüş Takı, Gümüş Yüzük, Gümüş Kolye, Gümüş Bileklik, Gümüş Tektaş, Gümüş Beştaş
Şubat 08, 2019
Listeye dön
Kategoriler
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR