Pırlanta Kesim Modelleri

Pırlanta Kesim Modelleri Mıhlama Mıhlamacılık pırlanta telkari gravür gümüş yüzük Sade Ve Sadekarlık

Pırlanta Kesim Modelleri

 

YUVARLAK KESİM PIRLANTA - BRİLLİANT CUT DİAMOND

 

Yuvarlak kesim, pırlantanın keşfinden itibaren kullanılan en popüler kesim şeklidir. 1919 yılında Marcel Tolkowsky modern yuvarlak kesiminin temelini oluşturacak oranları geliştirdi. Bugün yuvarlak kesim en kusursuz oranlara sahip olan tek kesim şeklidir. Dünyada kesilen tüm pırlantaların dörtte üçü yuvarlak kesimden oluşmaktadır.

 

 

ZÜMRÜT KESİM PIRLANTA - EMERALD CUT DİAMOND

 

     Zümrüt kesimi en popüler fantezi kesimlerin arasında yer almaktadır. Bu kesim kademeli stilin bir çeşidir ve yuvarlak kesime göre daha az ışıltı verir. Zümrüt kesiminin dikdörtgen ve kare şekilleride mevcuttur. Böyle bir kesim pırlanta seçerken, onun kalitesine dikkat etmek çok önemlidir. Daha yüksek kalite taş seçmek her zaman iyi olur, çünkü düşük renk seviyesi ve içerikler bu kesimde daha net fark edilmektedir.

 

 

 

ROYAL ASSCHER KESİMİ - ROYAL ASSCHER CUT DİAMOND

 

 Asscher kesimi 1902 yılında Joseph Asscher tarafından geliştirildi ve ilk patenti olan pırlanta kesimi oldu. Asscher şirketi 1908 yılında dünyanın en büyük 3.106 karat CULLİNAN elmasını kesmek için kraliyet ailesi tarafından görevlendirildi. 2001 yılında Edward ve Joop Asscher kardeşleri yeni özelliklere sahip ‘’ROYAL ASSCHER CUT’’ kesimi tanıttılar. 74 fasetli sekizgen kademeli kesim, daha derin külah ve daha yüksek taç kısımları ile taşın merkezine doğru göz çekme özelliğine sahiptir. Orijinal ASSCHER kesimi 58 fasetten oluşmaktadır ve hala antika mücevher mağazalarında ve açık artırmalarda bulunabilir.

 

 

PRENSES KESİMİ PIRLANTA - PRİNCESS CUT DİAMOND

 

 Prenses kesim, dikdörtgen şeklinin görünümü ve yuvarlak kesimin parlaklığını birleştiriyor. Prenses kesimin faset sayısı 49 ila 78 arasında değişebilir ama genellikle daha yoğun parlaklık için 78 tane olur. Bu nispeten yeni bir kesim, ama modern görünümü ve muhteşem parlaklığı birleştiren özellikleri sayesinde giderek daha popüler hale geliyor.

 

 

MARKİZ KESİMİ PIRLANTA - MARQUİSE CUT DİAMOND

 

Tipik markiz kesimi uçları uzatılmış yuvarlak kesimine benzemektedir. Efsaneye göre bu kesimin adı Marquise de Pompadour unvanından gelir, çünkü Fransa Kralı 15. Luis, markizin gülüşünü andıran özel kesimli elmas istedi. 56 fasetten oluşan bu çarpıcı kesim, yüzük modelleri için idealdir. Markiz kesimi, pırlantayı daha büyük gösterir ve aynı zamanda yuvarlak kesiminin mükemmel parlaklığı ve ışıltısını verir.

 

 

YASTIK KESİMİ PIRLANTA - CUSHİON CUT DİAMOND

 

Cushion kesim, parlaklığı artırmak için daha geniş fasetlere ve yuvarlatılmış köşelere sahiptir. Yuvarlak ve kare hatları bir arada sergileyen bu eşsiz kesim, antik cushion kesime dayanmaktadır. Aşkı ve romantizmi çağrıştıran bu kesim bir yüzyıldan daha fazla süredir popülerdir. Cushion kesimin kare ve dikdörtgen arasında değişen çeşitli şekilleri mevcuttur.

 

 

RADİANT KESİMİ PIRLANTA - RADİANT CUT DİAMOND

 

Radiant kesimi 70 fasetle ve kesik köşeleriyle tanınır. Bu kesim zümrüt kesimin zarafeti ve yuvarlak kesimin parlaklığını birleştirmektedir. Radiant kesimi özellikle fantezi renkli pırlantalarda çok popülerdir, çünkü onun şekli, oranları ve faset düzenlemesi olduğu rengi yoğunlaştırır. Radiant kesimi, kare kesimlerde parlaklık arayan pırlanta severler için idealdir.

 

 

 

 DAMLA KESİMİ PIRLANTA - PEAR CUT DİAMOND

 

Damla kesimi geleneksel yuvarlak kesiminin bir varyasyonudur. Damla kesimli pırlanta çok iyi oranlara ve parlaklığa sahiptir, kolye ucu veya küpe modelleri için en ideal kesim budur. Daha ince veya daha geniş olacak şekilde kesilebilir.

 

 

 

OVAL KESİMİ PIRLANTA - OVAL CUT DİAMOND

 

Oval pırlanta eliptik olması dışında, yuvarlak kesimli pırlanta ile çok benzer özelliklere sahiptir. Oval kesimi 1960 yıllarda Lazare Kaplan tarafından geliştirildi. Oval kesim pırlanta, aynı ağrılığa sahip yuvarlak pırlantaya göre daha büyük boy görüntüsü vermektedir.

 

 

 

KALP KESİMİ PIRLANTA - HEART CUT DİAMOND

 

Kalp şeklindeki pırlanta, tüm fantezi kesimlerin arasında en çekici olanıdır. Kalp kesiminin temeli yuvarlak kesime dayanmaktadır. Güzel ve belirgin ana hatlara sahip kalp pırlanta bulmak çok önemlidir. Kalp formunun üst kısımları sivri değil, dolgun ve açıkça tanımlanmış olmalı. Hoş ve bariz kalp siluetini yakalamak için tecrübeli kesim teknikleri gerekmektedir.

 

 

 

ÜÇGEN KESİM PIRLANTA - TRİLLİANT CUT DİAMOND

 

Trilliant kesimli pırlanta, en alışılmadık pırlanta kesimlerden biridir. Doğru derinlikte kesildiği durumda çok keskin parlaklık sergileyebilir. Üçgen pırlanta en çok yüzüklerin yan taşı olarak kullanılmaktadır. Bu kesimin faset sayısı 31 ila 44 arasında değişebilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: Pırlanta Kesim Modelleri Mıhlama Mıhlamacılık pırlanta telkari gravür gümüş yüzük Sade Ve Sadekarlık
Ağustos 08, 2021
Listeye dön
Kategoriler
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR