Sade Ve Sadekarlık

Mıhlama Mıhlamacılık pırlanta telkari gravür gümüş yüzük Sade Ve Sadekarlık

Montür & Sade Ve Sadekarlık

 

Montür Fransızca’da yuva anlamına gelen ‘’monture’’ sözcüğünden türemiş olup taşların yerleştirildiği çerçeve anlamına gelmektedir.Hatta taşıyıcı sergileyici anlamında da kullanılmaktadır.Kısacası montürü  değerli taşların yerleştirildiği çerçeve kısmı olarak tanımlayabiliriz.

 

‘’Montürde kaliteyi oluşturan bileşenler nelerdir’’ dediğimizde altının ürün haline gelişine kadar geçtiği tüm aşamaların oluşturduğu bütünlüğü görüyoruz.

 

Dökümde kullanılan alloy katkısına , ayarına, ürünün pürüzsüzlüğüne, tesviye kalitesine, cilasına, tasarımına, ergonomisine, montüre maharetini, sanatını ve hatta ruhunu katan profesyonel ustaların dokunuşlarına kadar her şeyi bu bağlamda değerlendirebiliriz. Biz www.vavgumus.com olarak yenilikçiliği ve gelişim vizyonumuzu ön planda tutarak siz değerli müşterilerimize her zaman dünyanın en kaliteli montürlerinden üretilmiş takıları sunmaktayız.

 

Sadekar

Pırlanta sadesini yapan ustalara da sadekar denmektedir. Sadekarlık emek isteyen, ustalığın önemli olduğu bir iştir. Bir sadekar kalfası yaklaşık 5-6 yılda yetişmektedir, profesyonel usta olmak ise on yıldan önce mümkün değil. Fabrikasyon olarak üretim yapılabilir olsa da sadekarın elinden çıkan kalıp önemli bir yere sahiptir. Son yıllarda bilgisayar programlı üretim makineleri yaygınlaşmıştır. Fakat bu makinelerde de insan eli önemli bir yere sahiptir. Makineden çıkan muma sadekar ustası ruh vermektedir. Detayların sadece ustalar aracılığıyla verilmesi gerekir. Sadenin makineden çıkmış hali tercih edilmez. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: Mıhlama Mıhlamacılık pırlanta telkari gravür gümüş yüzük Sade Ve Sadekarlık
Ağustos 02, 2021
Listeye dön
Kategoriler
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR