Gümüş Neden Kararır

Gümüş neden kararır, Gumuş, Gümüş Nedir, Gümüş Takı, Gümüş Yüzük, Gümüş Kolye, Gümüş Bileklik, Gümüş Tektaş, Gümüş Beştaş

Gümüş Neden Kararır

Gümüşün neden karardığı hep merak edilen bir şeydir, sizler için www.vavgumus.com araştırdı, işte cevabı:

Gümüş, takılar, mücevherler belli bir zaman geçtikten sonra kararma ve renginde koyulaşma meydana gelir. Bu kararmanın esas nedeni, kükürt elementidir. Dünya üzerinde çok miktarda bulunan kükürt elementinin en az miktarı bile, gümüş madeni üzerinde kararmaya yol açacaktır.


Gümüş takıların başka takı ve aksesuarlarla aynı yerde durması üzerinde yer alan maddeler sebebiyle kararmaya sebep olabilir. Gümüş elementi kimyasal yapısı nedeniyle kararmaya çok yatkındır. Nemli ve rutubetli bir alanda duran gümüş takı bir gün içerisinde kararma gösterir. Sebebi ise havada yer alan hidrojen, kükürt ile sülfürik maddeleridir. Ancak kararma durumu çözümü olmayan bir problem değildir. Rahatlıkla parlatılıp, alındığı ilk günkü haline yeniden döndürülebilmektedir.


Gümüş bir takıya sahip olduktan sonra, yapılan en büyük hata, takıların kullanılmadığı zamanlarda açıkta bırakmaktır. Açıkta hele ki banyo gibi rutubetli yerlerde bırakılan gümüş 1 günde tanınmayacak halde kararır. Kullanılan gümüş kararmaz. Kullanılmadığı zamanlarda mutlaka hava almayacak şekilde saklanmalıdır.


Bazen kişiler gümüşün kararma şikayeti nedeniyle aksesuarlarını radyum kaplama yaptırmaktadırlar fakat radyum kaplama yapılan aksesuarlar kararmanın yanında erken yıpranır ve paslanırlar. Bu nedenle gümüş aksesuarlara radyum kaplama yapmak aksesuarınıza zarar verecektir.


Gümüşün kararmasına sebep olan durumlar;

Takıların üzerine parfüm gelmesi,

Kimyasal ürünlerle temas etmesi,

Başka takılarla aynı yerde bulunması,

Açık hava ile uzun süre temas etmesi,

Rutubetli ortamlarda durması,

Su, asit ve tuzla temas etmesi,

Radyum ile kaplatmak.

Denize Suyu.

Kararmış Gümüş Takı

Etiketler: Gümüş neden kararır, Gumuş, Gümüş Nedir, Gümüş Takı, Gümüş Yüzük, Gümüş Kolye, Gümüş Bileklik, Gümüş Tektaş, Gümüş Beştaş
Şubat 09, 2019
Listeye dön
Kategoriler
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR